ЗА ДРУЖЕСТВОТО НА ПСИХОЛОЗИТЕ

0f07f49d6492887bca4cca140e84de7bq

Дружеството на психолозите в България (ДПБ) е основано още на 5 май 1969 г. като професионална, неправителствена и неполитическа организация, която обединява най-многобройната общност от висококвалифицирани български психолози, които работят във всички области на психологическата наука и професионална практика. Дружеството на психолозите в България е национално представителен член на най-големите международни организации – Световният съюз на психолозите (IUPsyS), Международната асоциация по приложна психология (IAAP) и Европейската федерация на психологическите асоциации (EFPA).

bps-50

Мисията на Дружеството на психолозите в България е да е отговорната професионална общност на българските психолози в служба на хората, науката и развитието. От 2008 г. Дружеството администрира Публичния регистър на психолозите в България и Националния регистър на психологическите тестове, грижи се за продължаващото през целия живот професионално развитие на своите членове и за прилагането на Кодекса за професионална етика на психолозите и Международните и националните стандарти за добра научно-изследователска и професионална практика.

Членството в Дружеството на психолозите в България е израз на професионална квалификация и отговорност за всеки български психолог и гаранция за качество на предлаганите на българското общество научни продукти и професионални психологически услуги.

Дружеството на психолозите в България има свои регионални клонове в цялата страна – Благоевград, Бургас, Варна, Враца, Плевен, Пловдив, Русе и Стара Загора.

Българското списание по психология (ISSN 0861-7813) като едно от водещите научни списания по психология е официалното двуезично издание на Дружеството на психолозите от 1973 г. Дружеството организира на всеки три години Национален конгрес по психология.

От 2013 година страницата на Дружеството на психолозите в България непрекъснато се актуализира, отчитайки вашите потребности и очаквания. Освен тук можете да научите за психологията и психолозите в България и в социалните мрежи – Фейсбук страницата на ДПБ е често посещавана както от професионалните психолози, така и от всички, които се интересуват и нуждаят от психологията в ежедневието си.

Следете редовно публикациите ни и ни изпращайте въпросите, предложенията и коментарите си на office@psychology-bg.org

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s