С КАКВО МОЖЕМ ДА СМЕ ВИ ПОЛЕЗНИ?

В XXI-ви век психологията като наука и психолозите като научни работници, експерти и консултанти разполагат с огромни възможности да са практически полезни в ежедневието на всеки човек, на всяка социална група и на всяка човешка организация или общност. Членовете на Дружеството на психолозите в България работят в множество различни области на обществения живот за решаването на конкретни проблеми като, например:

  • Помагайки на хората да се справят с депресията, стреса, травмите и страховете си.
  • Облекчавайки неблагоприятните последици от развода върху децата.
  • Ускорявайки възстановяването след мозъчни инсулти и други тежки заболявания.
  • Помагайки за превенцията на насилието и тормоза в училище или на работното място.
  • Консултирайки училищата и родителите как да създават условия за пълноценно учене и развитие на децата.
  • Помагайки за организационното развитие и усъвършенстването на управленските кадри на фирмите, държавната и местна администрация, и гражданските организации.
  • Работейки с правоохранителните органи, съдебната и пенитенциарната система, със здравеопазването да работят по-ефективно за изпълнение на мисията и задачите си.
  • Консултирайки хората на изкуството и спортта как могат да подобрят постиженията си.

За повече информация за това как членовете на ДПБ могат да са ви полезни, пишете на office@psychology-bg.org

Всяко предизвикателство в живота на хората и обществото има своето психично измерение. Ето защо психологията и психолозите са необходима и полезна част от справянето с тях.

Хората, групите и организациите, които срещат затруднения или се стремят към по-високо качество на живота си търсят помощта на психолозите ежедневно. В области като психичното здраве и личностното развитие, например, където психологичното консултиране, индивидуалната и групова психотерапия правят много за да помогнат на хора от всички възрастови групи да решават проблемите си и да подобрят качеството на живота си.

Публичният регистър на психолозите в България и Националната служба за насочване към висококвалифицирани психолози и психотерапевти, изградени от ДПБ, могат да са ви полезни да достигнете до специалисти с проверена квалификация и богат професионален опит.

Психолозите са полезни и на родителите и на педагозите, които срещат проблеми с обучението, поведението и развитието на децата в семейна и училищна среда.

Всяка организация – независимо от сектора, в който работи, – има потребности, проблеми и приоритетни задачи, за решаването на които ежедневно се нуждае от компетентното присъствие на квалифицирани психолози.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА ОБСЪДИМ СЪВМЕСТНО КАК МОЖЕМ ДА СМЕ ВИ ПОЛЕЗНИ

office@psychology-bg.org

 picture1

http://BPSPublic.wordpress.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s